Tessans Hemsida

2021-2022

12/1/2021   Äntligen är man igång med lite tennis igen, skönt att röra sig lite, har inte blivit så mycket av de senaste tiden på grund av Coronan.

Sen är det ju trevligt med grannar som kommer med en halv papperskasse med trattkantareller och undrar om man vill ha, och de funkar ju. Kantareller är ju smaskens. Han är lite tjänis med en av handlarna på hötorget och hade fått en hel kasse, men det blev lite mycket att ta hand om så jag fick hälften. Trevligt med snälla grannar.

 

11/3/2021  Så skulle det ju blåsa lite igen och ett träd la sig över vägen utanför vår tomt. Trädet stod förvisso på allmänningen men jag använder ju vägen så fram med motorsågen och ta bort det så man kunde köra på vägen. Resterna får bli en annan dag.

 

28/4/2021  Dags att göra bilen fin inför sommaren, en ordentlig tvätt och ytbehandling av lacken. Brukar fixa sådant själv men bestämde mig för att låta ett proffs få göra det den här gången, kostar ju en slant men värt att prova. På något vis känns det som de här blir min sista bil så värt att vårda den lite.

 

 

Kan vara en bild av träd, snö, natur och väg

Foto, Oscar

5/5/2021   Det blev en tur söderut i alla fall, ner till Båstad, vi brukar ju ses där två gånger om året men nu när Covid härjar så är ju träffen inställd. Själv åker jag ner för att hämta hem diverse saker som vi haft förvarade på Enehall och som en kompis haft hos sig sen i höstas, tyvärr kan de inte vara kvar hos henne så jag får ta och hämta dem. Kanske blir det lite tennis också när man ändå är där. Vi var några tappra som träffades på Pensionat Hjorten, ett trevligt ställe med en mycket bra restaurang. Om det blir en träff i höst blir det nog på Hjorten. Tyvärr var vädret si så där, mest regn så ingen tennis på centercourten som brukligt, fick bli inomhus denna gång.

 

                                                     Här står man redo framför gamla tiders tenniskämpar.

 

                                                                                                                                                                                                                                                  

Så kom våren till stugan och allt känns lite lättare igen för snart blir det sommar igen

28/6/2021 Tennis två timmar per dag i en vecka, och då går man och får hälsporre i höger fot, men jag kämpade på och lyckades ta mig igenom veckan även om det innebar att jag fick gå med kryckor på kvällarna.  

22/7/2021 Efter att haltat omkring i nästan en månad känns det nu ganska ok och man kan börja röra sig som vanligt igen.

 

Mörkret faller över ägorna, de små solcellslamporna på altanstolparna lyser upp lite, fin effekt också från lampan med rörelsedetektor.

Kom också upp ett litet staket på trappen ner till källaren, vart på tapeten länge då man skulle kunna slå sig riktigt illa om man ramlade ner där, nu återstår andra sidan också, men den blir lite knepigare då man inte kan dra staketet hela vägen för då kan man inte öppna förrådsdörren, får tänka till lite där.

Tur man har lite att pyssla med så här i Covid tider, blir inte så mycket nöjen direkt, fast jag han med en litet Eckerö kryssning i alla fall.

Tant Terese har fått ny topp.

 

 

Karaoke på Hjorten.      Foto Andrea.

 

16/10/2021 Och så kom dagen då man fyllde 70 år, fy bubblan vad tiden går, nu har jag för länge sen slutat fira födelsedagar så blev bara en prinsessbakelse och kaffe på Norrtälje bageri.

 

25/8/2021 Är fullt upp med förberedelserna inför höstens Båstadsträff, nu kommer det ju inte bli riktigt som tidigare denna gång heller. Covid härjar fortfarande och då blir allt lite mer komplicerat, vi brukar ju ha underhållning och dans mm, kanske inte läge för det nu, dessutom tycks smittan öka igen och även om det nu bara är två veckor kvar så kan allt fort spolieras.

Vi är på ett nytt ställe denna gång då vårt gamla pensionat inte har sin restaurang öppen, nu är det ju kul med förändringar också men allt var som inarbetat på det gamla stället.

Man vill ju inte åka till Båstad för att jobba med träffen hela tiden, nä man vill ju att allt ska vara klart och förberett så man kan umgås och ha kul, de är ju de som är syftet med träffen även för oss som är arrangörer. Men nu börjar det kännas som om det mesta börjar bli på plats.

Ska bara samla ihop alla saker som ska med ner, och så ska man packa diverse kläder och annat.

8-12/9/2021 Vi träffades på Pensionat Hjorten denna gång och visst blev det bra, det är som att kliva in i en annan värld, fri från allt elände, att bara få vara tillsammans med människor man gillar att umgås med. Nu hade vi också tur med vädret, solen sken mestadels hela dagarna och det var varmt och skönt.

Stället vi var på var toppen, maten jättegod, inget att klaga på.

29/10/2021  Dags för första Cinderella kryssningen på två år, ja Covid har ju satt stopp för mycket och att åka på kryssning var en av de sakerna. Nu blev det ju desto roligare när det var så länge sen sist, och som vanligt så träffande man en massa kul människor som gjorde att även denna kryss blev en härlig upplevelse.